Pressemeddelelser arkiv

I pressemeddelelsesarkivet kan du finde de pressemeddelelser, Apotekerforeningen har sendt ud de seneste år. Du kan enten finde dem her på siden, eller du kan søge efter en pressemeddelelse i søgefeltet øverst på siden og derefter afgrænse søgningen ved at vælge "Pressemeddelelser" til højre på søgesiden.

26. november 2014

Ny medicinregel er en succes

Sidste års ændring af reglerne for salg af håndkøbsmedicin ser ud til at have været en dundrende succes. Det skriver Jyllands-Posten.

Læs pressemeddelsen her
18. november 2014

Hoster du?

Man hoster og hoster. Dét kan mange danskere sikkert nikke genkendende til om efteråret, hvor mange døjer med forkølelse og infektioner i hals og lunger.

Læs pressemeddelelsen her
17. november 2014

Kun få hjælpes af antibiotika - find hjælp til skånsom behandling

Når børn bliver syge, får hoste, forkølelse eller ondt i ørerne, er det kun sjældent, at antibiotika hjælper.

Læs pressemeddelelsen her
6. november 2014

Mobil webshop på apoteket.dk

Du kan nu købe medicin og andre apoteksvarer fra apoteket.dk via din smartphone.

Læs pressemeddelelsen her
10. oktober 2014

Lovforslag er et bedre udgangspunkt

Lovforslaget om apotekssektoren, som regeringen fremlagde den 9. oktober, indeholder ændringer, som trækker i den rigtige retning i forhold til at afbøde nogle af de negative konsekvenser.

Læs nyheden her
10. juni 2014

Apotekerne får ny formand

Apotekernes nye formand hedder Anne Kahns og er apoteker på Esbjerg Jerne Apotek. Hun har de seneste tre år siddet i bestyrelsen i Danmarks Apotekerforening, det seneste år som næstformand.

Læs pressemeddelelsen her
4. juni 2014

Pharmakon vinder sundhedspris

Apotekernes uddannelsescenter Pharmakon har vundet prisen som Danmarks Sundeste Virksomhed. Prisen belønner innovativt og professionelt arbejde med sundhed på de danske arbejdspladser...

Læs pressemeddelelsen her
4. juni 2014

Folkesygdomme står for 3/4 af medicinen - til 1/4 af udgifterne

Medicin til behandling af de otte mest udbredte folkesygdomme udgør hele tre fjerdedele af medicinen solgt på apotekerne, men kun en fjerdedel af de samlede medicinudgifter. Det viser nye beregninger...

Læs pressemeddelelsen her
4. april 2014

Apoteker er klar til indsats mod medicinfejl

Nye tal viser, at medicinfejl rammer tusindvis af danskere hvert år, skriver b.dk. Problemets alvor er ikke nogen nyhed, og derfor er tiden for længst inde til handling, mener Niels Kristensen, formand i Danmarks Apotekerforening

Læs pressemeddelelsen her
10. marts 2014

Fortsat lav ventetid på apotekerne

Apotekernes indsats for at forkorte ventetiden på landets apoteker virker. Den gennemsnitlige ventetid ligger ifølge en ny måling på lige godt tre minutter.

Læs pressemeddelelsen her
4. februar 2014

Gratis medicingennemgang til diabetikere på 144 apoteker

Hver tredje diabetiker tager ikke sin medicin korrekt. Det kan have alvorlige konsekvenser. Derfor tilbyder apoteker landet over sammen med Diabetesforeningen denne uge en gratis medicingennemgang til type 2-diabetikere

Læs pressemeddelelsen her
14. januar 2014

Forkert brug af medicin rammer udsatte hårdt

Sygdom og forkert brug af medicin rammer socialt udsatte mere end andre borgere. Tre forslag fra Danmarks Apotekerforening skal gøre skellet mindre..

Læs pressemeddelelsen her
9. januar 2014

Få medicinrådgivning på mobilen

Var det to hvide piller og en blå eller to blå og en hvid? Har du spørgsmål til din medicin, så bliver apotekets døgnåbne rådgivning på apoteket.dk nu også tilgængelig via chat på din mobil..

Læs pressemeddelelsen her
6. januar 2014

Medicin bliver nemmere at genkende

Nu bliver det nemmere at genkende forskellige typer af medicin, når pakkerne og pillerne skifter form eller farve. Apotekerne begynder fra i dag den 6. januar at sætte etiketter på medicinpakkerne med navnet på det aktive indholdsstof..

Læs pressemeddelelsen her
30. december 2013

Nem digital hjælp til rygestoppere på ekvit.dk

Så er det snart nytår og højsæson for rygestop. Og med et nyt gratis tilbud om mobiladgang til www.ekvit.dk er hjælpen rykket endnu tættere på..

Læs pressemeddelelsen her
27. december 2013

Vi køber mere medicin på nettet

Flere og flere danskere køber deres medicin på nettet. Over 100.000 gange har medicinbrugerne benyttet sig af den sikre, elektroniske løsning på apoteket.dk..

Læs pressemeddelelsen her
18. november 2013

Apoteket hjælper med bedre brug af antibiotika til børn

Mange børn stopper for tidligt med behandlingen med antibiotika. Derfor udleverer alle landets apoteket et gratis skema med smiley-klistermærker til børn..

Læs pressemeddelelsen her
7. november 2013

Apoteker sætter rekord i kort ventetid - igen

Ventetiden på landets apoteker er nu rekordlav. Med 3 minutter og 1 sekund er den gennemsnitlige ventetid på det hidtil laveste niveau..

Læs pressemeddelelsen her
23. august 2013

Kampagne: Hvad bør du vide om din medicin?

Mange danskere tager deres medicin anderledes, end lægen har ordineret, eller glemmer helt at tage den, og det kan have store helbredsmæssige konsekvenser..

Læs pressemeddelelsen her
13. juni 2013

Næsten alle medicingennemgange afslører medicinproblemer

Næsten alle medicin-gennemgange afslører medicinproblemer. Det er konklusionen på en analyse af medicinbilledet hos over 500 danskere..

Læs pressemeddelelsen her
11. juni 2013

Tjek ventetiden på lokale apoteker

En stor del af befolkningen kan fra den 6. juni 2013 se ventetiden på deres lokale apotek på www.apoteket.dk..

Læs pressemeddelelsen her
8. april 2013

Apoteker landet over tilbyder medicingennemgang

Mere end 120 apoteker landet over tilbyder gratis medicingennemgang til danskerne på onsdag. Og der er god grund til at få set nærmere på pilleglassene, hvis du bruger mere end fem slags medicin..

Læs pressemeddelelsen her
25. januar 2013

Få hjælp til mundtørhed

Det er ikke alle, der er klar over, at visse typer medicin kan medføre mundtørhed. Med en ny kampagne sætter landets apoteker nu ind for at hjælpe danskere, der oplever problemer med tør mund..

Læs pressemeddelelsen her
17. januar 2013

Danskernes kopimedicin er billigst i Skandinavien

Danskerne slipper billigere for deres kopimedicin end svenskere og nordmænd, viser ny norsk analyse. Den bekræfter konklusioner fra tidligere analyser..

Læs pressemeddelelsen her
30. december 2012

Danskerne er utrygge ved medicin i detailhandlen

Næsten 70 procent af danskerne er utrygge ved medicin i detailhandlen, og over 80 procent vil holde fast i, at kun lægemiddeluddannede skal have lov til at eje og drive apotek..

Læs pressemeddelelsen her
11. december 2012

Danskerne siger nej til apoteker ejet af kapitalfonde

I en ny Megafon-undersøgelse svarer to ud af tre danskere nej til, at kapitalfonde skal kunne drive danskernes apoteker..

Læs pressemeddelelsen her
27. november 2012

90 procent af danskerne er tilfredse med deres apotek

Mens Konkurrencestyrelsen og Liberal Alliance ønsker grundlæggende ændringer i apotekssektoren, så holder danskerne fast i deres tilfredshed med apoteket..

Læs pressemeddelelsen her
21. november 2012

Sundere lunger til danskerne

I dag kan danskere over hele landet få tjekket deres lunger. Anledningen er den internationale KOL-dag, hvor mere end 100 hospitaler, kommuner, apoteker og praktiserende læger landet over sætter fokus på lunger og luft..

Læs pressemeddelelsen har
13. november 2012

Apotekerne sætter rekord i kort ventetid

Ventetiden på landets apoteker daler fortsat og er på det hidtil laveste niveau. En ny måling viser, at den nu er på 3 minutter og 6 sekunder i gennemsnit..

Læs pressemeddelelse her
13. september 2012

Fremtidens apotek skal løfte sundhedssektoren

Landets apoteker opfordrer regeringen til at gribe ind overfor medicinproblemer, både på landets plejehjem og botilbud og i forhold til befolkningen generelt..

Læs pressemeddelelsen her
10. september 2012

Apotekerforeningen: Stort behov for medicinhjælp i kommunerne

Nyt samarbejde mellem Københavns Kommune og 17 lokale apoteker, der skal øge medicinsikkerheden på plejehjem, bør overføres på resten af landets kommuner..

Læs pressemeddelelsen her